Meditatie in Schiedam

Update oktober 2023: het eerste zomerseizoen van meditatie in de Plantage in Schiedam was een groot succes. Dankzij het ontstaan van een groep enthousiaste vaste deelnemers is besloten tijdens de hergst en winter binnenshuis door te gaan. We mogen hiervoor een ruimte in pakhuis Zweden gebruiken. De bijeenkomsten zijn nog steeds op donderdag om 19:30. Meer weten? Meld jezelf aan bij onze WhatsApp groep. Uiteraard zullen we zodra het weer het toelaat in 2024 weer terugkeren in het park!

Introductie

Kom ook ont-moeten tijdens de wekelijkse meditatie in het Plantage park in hartje Schiedam, iedereen is welkom!

Het dagelijks leven vraagt veel van ons, en wij vragen veel van onszelf. Af en toe pauzeren om simpelweg aanwezig te zijn bij wat je in het huidige moment ervaart schiet er daarom vaak bij in.

Tijdens stadsmeditaties oefenen we daarom in ont-moeten. We zitten of liggen een korte tijd samen en hoeven even helemaal niks! We maken contact met het hier en nu, midden in de groene oase van de stad.

De oefeningen zijn voor iedereen. Je hoeft geen ervaring te hebben en nergens in te geloven. Het enige dat je mee hoeft te nemen is een open en vriendelijke houding.

Praktische informatie

We komen samen op de donderdagavonden om 19:30 in het midden van het park, nabij de Anne Frank boom, ongeveer ter hoogte van Lange Nieuwstraat 123.

Het kan fijn zijn om een yogamat, dekentje of meditatiekussen mee te nemen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon op het gras zitten.

Kom op tijd zodat we met elkaar kunnen beginnen. We oefenen ongeveer een half uur. Voor wie wil praten we daarna na over de oefening, gevolgd door een kopje thee.

Soms gaat het niet door vanwege het weer of omdat er geen begeleiding beschikbaar is. Om op de hoogte te blijven van alle laatste informatie kun je lid worden van deze WhatsApp groep.

Voorbeeldoefening

Ben je benieuwd hoe de oefening er precies uitziet? Of ben je al eens langs geweest en wil je graag zelf nog eens oefenen? Luister dan naar de onderstaande begeleide meditatie en doe mee! Je kunt de oefening ook downloaden om later af te kunnen spelen. Hij is ook terug te vinden op de Insight Timer, een gratis meditatie app.

Vragen?

Voor vragen kun je me een WhatsAppje sturen of bellen naar 0622182514. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@marcuswagenaar.nl.